Txakolinaren iragana, oraina eta etorkizuna ezagutzera etor zaitez. Ardo fresko, bizi eta alai honen historia, eta txakolin ohitura handia duen udalerri baten historia jakin itzazu. Bakio, txakolin lurraldea.
Gastronomia
Bisita Valdibianen (Galdames) egingo da, XVIII. mendeko burdinola bat gordetzen duen irin-errota batean. Bodegas de Galdames upeltegiko txakolin-barietateak dastatzeko ezusteko lekua da.
POZALAGUA KOBAZULOA + TXAKOLIN DASTAKETA
Barneratu ilunpetan Pozalagua kobazuloan eta miretsi haitzuloari ospea ematen dioten estalaktita eszentrikoak. Ondoren, DeBringas upeltegiko txakolinak dastatuko ditugu mahastien artean, Karrantzako ikuspegiez gozatzeko
MENDI-IBILBIDEA ETA BISITALDIA (TXABARRI TXAKOLINA)
Bisitatu Txabarri familiaren mahastiak Sopuertako Abellaneda auzoan! Hasteko, 6 km-ko ibilbide gidatua egingo dugu upategiraino. Behin bertan, txakolina egiteko erabiltzen duten tresneriari erreparatuko diogu, elaboratze-prozesua ezagutuko dugu eta upeltegiko lau barietateak dastatuko ditugu (aperitibo batzuekin batera).
Bilbo ezagutxeko tour gozoa.
Entzun duzu Carolinari, Arroz-pastelari edo Gurin-opilari buruz?
Horiek guztiak Bilboko pastel tradizionalak dira, eta Tour Gozo bakar honetan probatu ahal izango dituzu. Gainera, herriko gozokirik zaharrenak ez ezik, Bilboko erdiguneko lekurik enblematikoenak ere ikusiko ditugu oinez.
Dastatze gastronomiko horietan kalitate handiko artisau produktuak dastatuko dituzu, hala nola gazta, hegaluzea, gildak, teilak eta Errioxako ardo onekin eta txakolinarekin ureztatutako zigarretak.
Boga garagardoa kooperatibako faktoria barrutik ezagutu eta gozatzeko aukera: bodegatik bisita guidatua eta garagardo naturalaren dastaketa
Ezagutu artisautza abangoardista 3 txakolinen dastaketaren bidez, bertako produktuekin lagunduta.
Upategiaren kokapenak (mahastiaren 24 hektareak itsas mailaren gainetik 250m-tara dagoen goragune batean daude) Urdaibai Biosferaren Erreserba osoaren ikuspegi zabala oparitzen digu eta Erreserba interpretatzea eta irakastea baitzen digu, bere puntu interesgarrienetarikoak ikusiz eta baita Bizkaiko hegoaldeko mugak ere.
Mahastia, bere kudeaketa eta gure ekoizpenaren oinarriak ere erakusten ditugu; bisita, txakolin dastaketa batekin osatzeko, Urdaibaiko Esentzien izenaz ezagutzen diren tokiko produktuekin uztartuta.
Itsasmendi, kare-harrian idatzitako izena.
Itsaso eta mendiaren arteko txakolina.
5 txakolin eta 3 pintxoren dastaketa
Upeltegia eta 24 hektareako mahastiak itsas mailatik 250 metrora dagoen muino batean daude, Urdaibaiko Biosfera Erreserba osoari begira. Horri esker, Erreserba interpretatu eta erakutsi dezakegu, puntu interesgarrienekin, bai eta Bizkaiak hegoalderantz dituen mugak ere.
Mahastiak eta mahastien kudeaketa dira gure elaborazioaren funtsaz gain, bisita osatzeko txakolinak eta artisau-jatorriko tokiko produktuak dastatzeko aukera eskaintzen diguten beste alderdi bat.
Ardoaren mundua interesatzen zaizu? Seguraski gauza interesgarri asko jakin nahi zuneke… Geuk lagunduko dizugu ezagutzera ardoaren prozesu guztia, mahatsa ateretzen denetik dastatzen duzun arte. Getxoport-en eskaintzen dugu dastamen desberdina, parekatu ardo bat Arabako Errioxatik ekarrita DO, nabigatzen duzun bitartean belaontzi batean Bilboko itsasadarretik. Ziur gaude harrituko zaitugula…